Stichting Pruijck geeft...

..ons een goed gevoel.

Missie:
Stichting Pruijck wil graag mensen die kaal zijn geworden, door welke reden dan ook, een stukje blijer maken door ze een mooie pruik te geven.

Over ons:
Stichting Pruijck is opgericht door Inge en Jose. Aanleiding voor dit initiatief was dat een van de oprichters zelf een pruik moest gaan aanschaffen als gevolg van chemobehandelingen. Ze werd ineens geconfronteerd met de hoge aanschafkosten van een pruik. De kosten hiervoor worden onvoldoende gedekt door de ziektekostenverzekering. Het bedrag dat de verzekering vergoedt voor haarwerken is voor alle verzekeringen gelijk vanuit de basisverzekering, voor 2020 is dat bedrag € 443,-.

Veel mensen hebben een pruik aangeschaft en komen op een moment dat ze de pruik niet meer nodig hebben. Gelukkig vaak omdat mensen hersteld zijn. Regelmatig horen we van mensen dat ze dan niet weten wat ze er mee zullen doen en zijn dan blij te horen dat wij voor een nieuwe bestemming kunnen zorgen. Stichting Pruijck verzamelt deze pruiken en geeft deze (vaak weinig gedragen pruiken) een tweede leven, door ze aan iemand te geven die (tijdelijk) een pruik nodig heeft.

Een duurzame oplossing die alle partijen een goed gevoel geeft!

Cijfers:
In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 116.000 mensen de diagnose kanker. Dit zijn 13 mensen per uur en een groot aantal hiervan kan geconfronteerd worden met haarverlies.

Maar ook de groep mensen die te maken hebben met alopecia zijn van harte welkom bij ons. Bizar genoeg hebben we ook al de eerste mensen die Corona hebben gehad en op de IC hebben gelegen, die nu met kaalheid worden geconfronteerd.

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van het bestuur van Stichting Pruijck en op de algemene gang van zaken binnen de organisatie. Zij adviseert het bestuur gevraagd en ongevraagd en beoordeelt jaarlijks het functioneren van de het bestuur. De Raad van Toezicht heeft 3 leden. Zij worden voor een termijn van 4 jaar door de Stichting benoemd.

Leden van de Raad van Toezicht zijn niet in dienst van Stichting Pruijck en ontvangen geen salaris. Wel hebben zij recht op vergoeding van de onkosten. Daarvan wordt in de praktijk geen gebruik gemaakt.

Leden van de Raad van Toezicht zijn:

Marianne

Marianne Smits

Maag-Darm-Leverarts

Ter Gooi

Annemarie Hanemaaijer

Bedrijfsarts

Zorg van Zaak

nynke.JPG_2

Nynke Wisman

Privacy Counsel