Stichting Pruijck geeft haar op je hoofd...
... omdat je nu een pruik kan uitzoeken

Over ons

Stichting Pruijck is opgericht door Inge en José. Aanleiding voor dit initiatief was dat één van de oprichters zelf een pruik moest gaan aanschaffen als gevolg van chemobehandelingen. Ze werd ineens geconfronteerd met de hoge aanschafkosten van een pruik. In 2021 kregen in Nederland  jaarlijks ongeveer 116.000 mensen de diagnose kanker*. Dit zijn 14 mensen per uur en een groot aantal hiervan kan geconfronteerd worden met haarverlies. De kosten voor het aanschaffen van een pruik worden onvoldoende gedekt door de ziektekostenverzekering. Een goede pruik kost al snel meer dan € 800 en vanuit de basisverzekering wordt € 454,50 (2023) vergoed. Het is niet voor iedereen mogelijk om in een toch al moeilijke tijd een pruik aan te schaffen en zelf dit verschil bij te leggen. Veel mensen dragen een pruik maar gemiddeld acht keer en daardoor zijn zij heel goed her te gebruiken vanwege de goede conditie. Zonde om weg te gooien, maar bewaren als herinnering willen vele ook niet. Maar wat dan? Dat vroegen wij ons af en het idee van Stichting Pruijck was geboren. 

*bron Kanker in cijfers KWF

Inmiddels is de stichting hard gegroeid en heeft ze nu een eigen ruimte ‘Het Pruijcken Kabinet” genoemd in Bussum. 

Stichting Pruijck: een duurzame oplossing die alle partijen een goed gevoel geeft!

Wij zamelen pruiken in zodat wij deze kunnen doorgeven aan iemand die (tijdelijk) een pruik nodig heeft. De pruiken zijn weinig of zelfs helemaal niet gedragen. Veel mensen hebben een pruik aangeschaft en komen op een moment dat ze de pruik niet meer nodig hebben. Gelukkig vaak omdat mensen hersteld zijn. Regelmatig horen we van mensen dat ze dan niet weten wat ze er mee zullen doen en zijn dan blij te horen dat wij voor een nieuwe bestemming kunnen zorgen! 

Vrijwilligers

Deze lieve gezichten kan je tegenkomen in Het Pruijcken Kabinet. Onze vrijwilligers hebben veel ervaring en helpen je graag.  Zou je ook vrijwilliger willen worden, mail naar jolanda@pruijck.nl.

Jolanda

Nanette

Ank

Evelyn

Dagelijks bestuur & Raad van Toezicht

Het dagelijks bestuur van de Stichting Pruijck bestaat uit José van Kippersluis, Inge van Gulden en Peter Meijer. Daarnaast houdt de Raad van Toezicht toezicht op het beleid van het bestuur van Stichting Pruijck en op de algemene gang van zaken binnen de organisatie. Zij adviseert het bestuur gevraagd en ongevraagd en beoordeelt jaarlijks het functioneren van de het bestuur. 

De Raad van Toezicht heeft 3 leden. Zij worden voor een termijn van 3 jaar door de Stichting benoemd. Leden van de Raad van Toezicht zijn: Marianne Smits (Maag-Darm-Leverarts, Ter Gooi Ziekenhuis), Annemarie Hanemaaijer (Bedrijfsarts Zorg van Zaak) en Nynke Wisman (Privacy Counsel) 

José van Kippersluis, Inge van Gulden en Peter Meijer.

Marianne Smits

Annemarie Hanemaaijer

Nynke Wisman

Vrienden van

Onderstaande bedrijven zetten zich belangeloos voor ons in of hebben dat gedaan. Fantastisch dat ze doen en daar zijn wij hen erg dankbaar voor. Ze zijn daarmee ‘Vriend van Stichting Pruijck’. Heb je ook het idee dat jouw diensten van betekenis kunnen zijn voor ons? En wil je ook vriend van Stichting Pruijck zijn en daarmee met je logo op onze website? We nodigen je van harte uit! klik hier voor het contactformulier

Partners

Het kan gebeuren dat er bijvoorbeeld een kleine reparatie nodig is aan je pruik of dat je een wens hebt waar wij niet aan kunnen voldoen. Wij werken samen met onderstaande partners die u hiermee verder kunnen helpen. Door te klikken op de link kan je direct direct contact opnemen.

Voor omgeving
Gelderland/Apeldoorn:

Voor omgeving
Brabant/Waalwijk:

Voor omgeving
Noord Holland/ Bloemendaal: